Viitor

Este bine sa facem alegeri pentru viitor. Un viitor asa cum ni-l imaginam sau cum ni-l dorim.

De aceea este important sa facem lucruri si sa luam decizii care sa ne ajute sa il si implinim.

Fie ca vorbim despre o familie mare, o cariera de succes sau un perete plin cu diplome de la cele mai prestigioase scoli, un prim pas este sa stim ce ne dorim. Urmatorul, la fel de important dupa parerea mea, este sa fim dedicati acelui tel. Odata ce suntem siguri ca am identificat ceea ce ne dorim sau ceea ce este important pentru noi, eforturile noastre trebuie canalizate in respectiva directie.

Dar indiferent de cum ne imaginam fiecare dintre noi viitorul, sunt aproape sigura ca cei mai multi isi doresc sa fie si sigur. Sa aiba un sistem de sustinere si la momentul retragerii din activitate, de exemplu.

Traind intr-o societate in care s-a pus destul de multa presiune pe sistemul de stat din perspectiva asistentei sociale, ar fi mai potrivit sa facem lucrurile sa se intample si sa nu mai asteptam sa aiba cineva grija de noi.

Natalitatea in scadere, precum si toti ceilalti factori socio-economici care ne impacteaza atat prezentul cat si viitorul ar trebui sa ne convinga sa ne luam viitorul in propriile maini, asta daca nu am facut-o deja.

Astfel, pe langa pensia pilon 1 oferita de stat si cea pilon 2 la care cel mai probabil ai aderat deja in 2008, ar fi util sa iti iei inca o masura de siguranta.

Pensia facultativa, cunoscuta si sub denumirea de pensie pilon 3, este menita sa iti completeze veniturile generate de contributiile pe care le platesti la fiecare salariu catre pensia de la stat (aflata intr-un declin vertiginos de ani buni) si pe cea administrata privat (pilonul 2).

Astfel, la momentul retragerii din activitate, piloanele 1+2+3 ar putea sa iti ofere un stil de viata similar celui din tinerete, cu care esti obisnuit.

Investeste in viitor

Alege sa investesti in viitor prin intermediul unei pensii facultative.

Stiu ca poate iti este greu sa alegi ceea ce ti se potriveste dintre toate produsele existente pe piata.

De aceea ai nevoie un consultant financiar de incredere, ai nevoie de OVB Allfinanz Romania.

Consultantii financiari OVB Allfinanz te vor ajuta sa identifici care sunt nevoile tale financiare actuale si viitoare, si sa alegi cea mai potrivita solutie pentru tine acum si pe viitor.

Primeste articole noi pe e-mail

Fields marked with an * are required

Mai multe articole

Vezi toate articolele