Un trimestru I. 2013 robust pentru OVB

Köln, 08 mai 2013 – In primul trimestru al anului 2013, OVB a realizat venituri din comisioane de 54,8 milioane de euro (fata de 54,3 mil. euro cu un an In urma). Rezultatul curent al exploatarii (EBIT) a crescut cu 12,7 procente, atingând 2,2 mil. euro (fata de 1,9 mil. euro). Cifrat la 1,7 mil. euro, excedentul a depasit cu 16,0 la suta valoarea din perioada similara a anului trecut (1,4 mil. euro).

„Anul 2013 a debutat In mod robust pentru noi. In special evolutia afacerii In Europa de Sud si de Vest a fost din nou foarte Imbucuratoare”, sublinia Michael Rentmeister, presedintele Consiliului de Administratie, la prezentarea indicatorilor.

Dezvoltarea afacerii pe regiuni
Afacerea In tarile Europei Centrale si de Est a putut fi mentinuta la nivelul Inalt atins anterior, Incasarile realizate din intermedieri ajungând la 30,8 mil. euro (31,5 mil. euro). In Germania s-au realizat venituri din comisioane de 15,9 mil. euro (15,7 mil. euro). In cele sase tari ale segmentului Europa de Sud si de Vest, veniturile totale din distributie au marcat In primele trei luni ale anului 2013 o crestere puternica de 14,5 la suta, ajungând la 8,1 mil. euro (7,1 mil. euro). Principalele impulsuri de crestere au provenit din Italia, Spania si Elvetia.

EBIT-ul concernului a crescut la 2,2 mil. euro (1,9 mil. euro), ceea ce reprezinta un plus de 12,7 procente fata de valoarea anului precedent. Aportul la EBIT al Europei Centrale si de Est s-a cifrat la 2,6 mil. euro (2,7 mil. euro). Germania a mentinut nivelul de 1,4 mil. euro al anului precedent. O Imbunatatire semnificativa a rezultatului s-a Inregistrat pe segmentul Europa de Sud si de Vest. Aici, EBIT-ul a evoluat de la minusul din anul trecut la un excedent de 0,5 mil. euro (- 0,1 mil. euro). Marja de profit – raportata la veniturile totale din distributie – s-a cifrat la 4,0 la suta (3,6 la suta).

Rezultatul concernului In intervalul ianuarie – martie 2013 a atins 1,7 mil. euro (1,4 mil. euro), evidentiind un rezultat nediluat per actiune de 0,12 euro/ actiune (0,10 euro) In conditiile aceluiasi numar de actiuni.

Crestere a numarului clientilor In conditii de evolutie stabila a consilierilor
OVB a reusit sa câstige clienti noi In toate segmentele: In intervalul a 12 luni, numarul lor a crescut de la 2,89 la 3,0 milioane de clienti. Numarul consilierilor financiari ai OVB s-a mentinut constant In raport cu anul precedent. Situatia politica si legislativa neclara din unele tari ale segmentului Europa Centrala si de Est a Infrânat Insa cresterea numarului de consilieri financiari.

Perspectiva
OVB este Increzator In ceea ce priveste perspectiva de ansamblu asupra anului 2013 si Isi mentine prognoza anuala: o crestere a cifrei de afaceri In jurul a cinci procente si o amplificare a rezultatului de 10 pâna la 15 la suta. “Conditiile de piata ale anului 2013 continua sa fie dificile. In ciuda constientizarii In continua crestere a problemelor actuale, realizarea pe proprie responsabilitate a pensiilor ocupationale ramâne o provocare dificila pentru cetatenii Europei. Cauzele acestei situatii sunt multiple: persistenta crizei europene a datoriilor de stat si nivelul scazut al dobânzilor determinat de aceasta Ingreuneaza atingerea de pe urma economiilor si a asigurarilor private a unor cote de profit superioare ratei inflatiei. In unele tari asistam actualmente chiar la reducerea sprijinului politic pentru atât de necesarele reforme In domeniul pensiilor. Este un semnal fatal pentru cetatenii aflati In situatia de a lua deciziile necesare In legatura cu asigurarile private. Modificarea periodica a dispozitiilor legislative, pe de o parte si nesiguranta indusa de catre relatarile din presa, pe de alta parte, genereaza consumatorilor retineri fata de asigurarile private atât de imperios necesare”, descrie Rentmeister marea provocare a anului 2013.

Despre concernul OVB
Concernul OVB, având sediul holdingului la Köln, este una dintre companiile de top din Europa In domeniul intermedierilor financiare. Inca de la Infiintarea concernului OVB Vermögensberatung AG In anul 1970, In Germania, centrul de greutate al activitatii comerciale a OVB Il reprezinta consultanta cu orientare spre client, acordata gospodariilor private cu privire la protectia averii, la acumularea si cresterea averii, la fondurile de pensii si la achizitia de bunuri imobiliare. In prezent, OVB ofera consultanta unui numar de 3,0 milioane de clienti In Europa si colaboreaza cu peste 100 de parteneri renumiti cu produse In domeniu. Actualmente, OVB activeaza Intr-un numar de 14 tari, lucrând cu 5.000 de colaboratori pentru care aceasta activitate constituie ocupatia de baza. In anul 2011, OVB Holding AG a realizat Impreuna cu societatile sale subsidiare venituri totale din distributie In valoare de 214,7 mil. euro, precum si un indice EBIT de 10,5 mil. euro. Incepând din luna iulie 2006, holdingul OVB AG este cotat la Bursa de Valori din Frankfurt (Prime Standard, ISIN DE0006286560).

Primeste articole noi pe e-mail

Fields marked with an * are required

Mai multe articole

Vezi toate articolele