Tot ce vrei

Cand esti tanar iti doresti sa ai tot ce vrei si iti pare normal ca prin munca si dedicare sa le primesti.

Muncind pentru cateva decenii si contribuind lunar la pensia ta, te gandesti ca la momentul retragerii din activitate vei continua sa primesti tot ce vrei, avand in vedere investitia ta.

Statul s-a gandit sa ii ajute pe contribuabili sa isi asigure un venit la pensie chiar si atunci cand raman fara job. De exemplu, daca ai ramas fara loc de munca si mai ai cativa ani de adunat pentru a iesi la pensie, poti incheia un contract de asigurare sociala prin intermediul caruia sa contribui lunar cu minim 346 de lei pentru a obtine un venit minim de aproximativ 1,500 de lei. Un venit mai mare decat cel de care beneficiaza multe foste asistente medicale, dupa peste 30 de ani in sistemul medical romanesc.

Daca ar fi sa luam aceasta suma de 346 de lei – care sigur este mai mica decat media contributiilor multora dintre noi la pensia de stat – si o multiplicam cu 30 de ani de contributii lunare inseamna mai mult de 124,000 de lei. Te-ai gandi ca suma ar trebui sa ajunga pentru o viata cel putin decenta, chiar si dupa ce ai elimina impozitele aplicabile.

Ei bine, realitatea este alta. Indiferent de suma cu care tu sau eu vom contribui la sistemul de pensii de stat, suma de care vom beneficia va fi mult mai mica decat asteptarile noastre, iar asta pentru ca sistemul functioneaza dupa alte reguli.

De aceea este bine sa nu ne bazam pe aceasta pensie si sa ne asiguram alte metode de protectie pe termen lung.

Fie ca vorbim despre depozite la banca – care din pacate beneficiaza de dobanzi din ce in ce mai mici in ultimul timp – fie ca vorbim despre produse financiare precum asigurarile de viata, toate sunt alternative viabile pentru batranete si nu numai.

Asigurarile de viata, de exemplu, sunt acele produse care ne pazesc de accidente atat pe noi cat si pe cei dragi.

Mai exact, cu ajutorul unei asigurari de viata te asiguri ca in cazul unui accident vei beneficia de cele mai bune tratamente medicale, iar cei dragi vor fi protejati de grija costurilor generate de un eventual accident.

In plus, in cazul in care vei alege un produs cu o componenta de economisire, te vei asigura ca la momentul in care polita ajunge la maturitate, te vei putea bucura de o suma frumusica, pe care altfel poate nu ai fi economisit-o.

Asigurarile de viata iti ofera tot ce vrei

In viata poti sa ai tot ce vrei. Poti sa ai protectie, un venit suplimentar si siguranta ca indiferent de ce ti se va intampla, cei dragi sunt protejati.

Poate iti pare complicat un astfel de produs, dar te asigur ca exista specialisti care iti pot povesti mai multe detalii si te pot ajuta sa identifici solutia potrivita tie.

Contacteaza un consultant financiar OVB Allfinanz Romania si afla mai multe despre solutiile pentru protejarea viitorului.

Primeste articole noi pe e-mail

Fields marked with an * are required

Mai multe articole

Vezi toate articolele