Sarbatoare

Suntem in prag de sarbatoare. Una dintre cele mai importante de peste an pentru foarte multi credinciosi fie ei practicanti sau doar cu numele.

Este o perioada in care ne dorim sa fim mai buni, incercam si uneori chiar reusim, tot asa cum este un moment in care te aduni pe langa casa alaturi de familie.

Sarbatorile sunt un moment tare bun de a strange familia la un loc si de a petrece alaturi de ei, amintindu-ti tot felul de intamplari din copilaria ta, tineretea lor si invers.

Tot la aceste momente imi devine din ce in ce mai evidenta trecerea timpului si faptul ca la un moment dat voi ajunge sa ma retrag din activitate si sa imi amintesc de vremurile tineretii.

Privindu-i pe parintii si bunicii mei realizez cat de dificil are sa fie atat pentru mine cat si pentru ei perioada retragerii lor din activitate.
Dupa zeci de ani de munca se vor retrage cu o pensie mizera care le va ajunge sa duca un trai la nivelul superior al saraciei.

Nu discutam despre cum ar putea aceste pensii pe care le vor primi vor putea sa acopere pentru cheltuielile lor medicale, deoarece este imposibil sa o faca.

De aceea nevoia unor surse alternative de venit pentru momentul retragerii din activitate devine o problema din ce in ce mai stringenta.

Spre deosebire de parintii nostri, generatia noastra are sansa de a-si proteja financiar viitorul cu ajutorul unor pensii facultative.

Pensia facultativa este menita sa iti completeze veniturile generate de contributiile pe care le platesti la fiecare salariu catre pensia de la stat (aflata intr-un declin vertiginos) si pe cea administrata privat (pilonul 2).

Astfel, la momentul retragerii din activitate piloanele 1+2+3 ar putea sa iti ofere un stil de viata similar celui din tinerete, cu care esti obisnuit.

Investeste in viitor

Stiu ca poate iti este greu sa alegi ceea ce ti se potriveste dintre toate produsele existente pe piata.

De aceea ai nevoie un consultant financiar de incredere, ai nevoie de OVB Allfinanz Romania.

Consultantii financiari OVB Allfinanz Romania te vor ajuta sa identifici care sunt nevoile tale financiare actuale si viitoare, si sa alegi cea mai potrivita solutie pentru tine acum si pe viitor.

 

Primeste articole noi pe e-mail

Fields marked with an * are required

Mai multe articole

Vezi toate articolele