Riscuri acceptate

De cand ma stiu imi asum riscuri. Pana la urma ce nu este un risc in ziua de astazi, cand o simpla plimbare pe bulevard s-ar putea solda cu o bucata de tencuiala in crestetul capului. Si totusi, aleg sa ies afara din casa si sa merg la birou.
Sa nu mai vorbim despre faptul ca locuiesc intr-o cladire cu risc seismic iar in aproape 10 ani nu am experimentat niciun cutremur.
Sunt riscuri pe care mi le-am asumat si cu care aleg sa traiesc zi de zi in ciuda avertismentelor primite, iar pana la acest moment se pare ca am ales corect.
In schimb, atitudinea me se schimba atunci cand vine vorba despre viitorul meu si aleg sa iau atitudine.
Astazi eu imi controlez viitorul in mare masura prin intermediul unei asigurari de viata cu componenta investitionala de tip unit-linked.
Un astfel de produs este, in primul rand, o asigurare de viata. Asta inseamna ca acopera riscul de deces al persoanei asigurate, astfel incat indiferent de cate prime au fost platite, beneficiarul – persoana aleasa de tine – primeste suma asigurata garantata de catre asigurator. Aceasta suma consta in suma maxima garantata stabilita la incheierea contractului si valoarea contului din momentul decesului sau, suma garantata plus valoarea contului.
In functie de apetitul tau pentru risc, banii sunt investiti in diverse instrumente financiare pe piata de capital si iti aduc castiguri mai mari sau mai mici, in functie de structura de investitii aleasa.
Pentru cei mai multi dintre noi solutiile de economisire si protectie oferite de institutiile financiare, desi prezinta castiguri frumoase, ne sunt aproape necunoscute. Sau daca stim cate ceva despre ele, nu ne inspira incredere.
In plus, desi suntem dispusi sa ne asumam o serie de riscuri zilnice, atunci cand vine vorba despre cele financiare, disponibilitatea celor mai multi dintre noi scade considerabil, in ciuda eventualelor castiguri pe termen lung pe care le-am putea obtine.
Aceasta teama ar putea fi vindecata cu ajutorul unui consultant financiar de incredere care sa te ajute sa alegi un produs potrivit nevoilor tale. Ai nevoie de un consultant OVB Allfinanz Romania pentru a descoperi solutia pentru a-ti proteja viitorul.
Accepta riscuri pe care le poti controla alaturi de un partener de incredere. Alege OVB Allfinanz Romania.

Primeste articole noi pe e-mail

Fields marked with an * are required

Mai multe articole

Vezi toate articolele