Planificare

Conform Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), peste 78,000 de romani au cheltuit peste 50 de milioane de euro pe vacanta de iarna din acest sezon. Daca 15 milioane de euro au fost cheltuiti pe vacantele de Craciun din tara, 37 de milioane au fost folositi pentru vacante de revelion in afara granitelor.

Sumele mentionate anterior sunt in crestere cu cateva procente fata de anii anterior, iar asta nu face decat sa ne bucure deoarece toata lumea are nevoie de vacanta. Intrebarea mea este insa cate dintre aceste vacante au fost achizitionate pe credit, si cate dintre ele au fost planificate din timp si achizitionate din economii?

Desi comunicatul celor de la FPTR in mod evident nu mentioneaza nimic despre sursa veniturilor prin care au fost achizitionate aceste vacante, daca ne uitam la rezultatele anuntate de banci pentru trimestrul trei al anului trecut, putem presupune ca unele fonduri au venit de la banca.

Chiar daca un drum la banca pare cea mai simpla modalitate pentru a-ti achita urmatoarea vacanta, economisirea pentru urmatoarea vacanta este varianta mult mai sanatoasa.

Incepe chiar de astazi sa planifici pentru vacanta de vara, sau cea de iarna. Alege destinatia, selecteaza hotelul preferat, modalitatea de transport, fa calculele si vei avea o imagine clara privind costul fix al vacantei. Printr-o astfel de planificare vei putea sa te pregatesti din timp pentru vacanta, sa iti stabilesti o suma lunara pe care sa o economisesti pana la vacanta, iar astfel sa eviti un eventual drum la banca pentru a ridica un nou card de credit.

In plus, o astfel de abordare in planificarea vacantelor tale este un foarte bun exercitiu pentru toate cheltuielile tale. Inainte de orice noua achitizie ar fi util sa facem o evaluare privind costul respectivei achizitii, nevoia – sau cat de reala este aceasta – si cat timp ne este necesar pentru a o achita.

Planifica-ti cheltuielile

Planificare este importanta in toate aspectele vietii noastre – sau cel putin este pentru mine.

Printr-o planificare buna a finantelor tale poti sa ai parte de vacante fara rate la banca.

Contacteaza unul dintre consultantii OVB Allfinanz Romania pentru a afla mai multe detalii despre cum iti poti gestiona mai bine finantele.

Primeste articole noi pe e-mail

Fields marked with an * are required

Mai multe articole

Vezi toate articolele