Pensia din viitor

Pensia este un subiect care nu ne pasioneaza atunci cand suntem tineri, si cum suntem si ne simtim tineri o perioada lunga din viata noastra, asta inseamna si ca mult timp nu ne gandim la acest aspect.

Dar pensia nu este un subiect deloc indepartat. Ca sa fim corecti, cel mai probabil ar trebui sa incepem sa ne gandim la pensie inca din prima luna in care incepem sa lucram.

Pana la urma si statul iti trage contributia la pensia de stat inca de la primul salariul, deci trebuie sa existe un motiv in acest sens.

Cu cat ai mai multe contributii la pensie, pe o perioada cat mai lunga de timp, cu atat venitul de care te vei bucura la momentul retragerii din activitate va fi mai mare.

Astazi, pe langa pensia pilon 1 (pensia de la stat) si cea privata (pilon 2), exista si pilonul 3, cunoscut drept pensia facultativa.

Folosind toate aceste trei produse vei aveai posibilitatea de a avea un venit care sa te ajute sa-ti pastrezi standardele de viata in momentul in care nu vei mai lucra.

Pensia facultativa iti ofera oportunitatea ca la momentul pensionarii, pe langa pensia oferita de stat si de cea administrata privata, sa dispui de banii economisiti de tine in acest scop de-a lungul anilor.

La pensia facultativa poti contribui de la cateva zeci de lei pe luna pana la 15% din salariu, astfel cu cat contributia ta este mai mare de-a-lungul timpului, cu atat o sa ai mai mult la batranete. Pe scurt: pensia facultativa este perfecta pentru cei care nu-si permit o pensie mica.

Pensia nu este un mit

Inteleg ca iti vine greu sa te gandesti unde vei fi si ce vei face peste cateva decenii bune atunci cand vei iesi la pensie.

Tot ce iti cer este sa iti doresti sa iti permiti un stil de viata similar cu cel din perioada ta activa si sa faci ceva in acest sens.

Alege siguranta pe care ti-o ofera la batranete o pensie facultativa.

Contacteaza unul din consultantii OVB Allfinanz Romania pentru mai multe detalii privind produsele existente pe piata, precum si pentru mai multe detalii despre cum va arata Romania cand vei iesi tu la pensie.

Primeste articole noi pe e-mail

Fields marked with an * are required

Mai multe articole

Vezi toate articolele