Parinti

Aceia dintre noi care sunt deja parinti acorda o atentie deosebita viitorului si protejarii acestuia.

Poate fi o atitudine relativ normala avand in vedere faptul ca nu trebuie sa te mai protejezi doar pe tine – caruia nu i se poate intampla nimic – ci trebuie sa ai grija si de cei mici, care nu pot avea inca grija de ei insisi.

De aceea, daca prietenul tau care nu are copii nu vede neaparat necesitatea unei asigurari, dar cel care are deja copii in viata lui a incheiat o asigurare dedicata acestora, cel din urma a inteles beneficiile acestui tip de produse.

Conform unor analize realizate de publicatii locale, piata politelor de asigurare pentru copii are o pondere de pana la 25% in portofoliile companiilor de profil. Cele mai de succes produse sunt cele care au inclusa componenta de economisire, ce le permite astfel parintilor sa economiseasca in timp pentru viitorul celor mici. Astfel, parintii pot acumula sume importante pe care cei mici le vor putea folosi dupa majorat pentru proiectele pe care le vor considera importante.

Imi pare o investitie buna pentru parinti si nu numai avand in vedere faptul ca:

  • Poate fi o lectie extrem de importanta pentru cei mici care vor invata astfel chiar de la tine importanta economisirii;
  • Ii vei scuti de nevoia unui credit pentru a merge la facultatea pe care si-o doresc, chiar daca aceasta este in afara hotarelor;
  • Sau ii va ajuta sa obtina acea prima masina la care viseaza inca de cand au aflat ca incepand cu 18 ani pot sa conduca o masina.

Politele de asigurare pentru minori care au o componenta de economisire sunt de doua tipuri. Cele traditionale ofera o dobanda garantata la maturitatea produsului, in timp ce produsele de tip unit-linked ofera un randament in functie de performantele fondurilor in care sunt investiti banii.

Produsele sunt create astfel incat sa devina profitabile pe termen lung, de aceea ar fi bine sa rezisti tentatiei de a accesa acei bani inainte de termen.

Afla cum poti proteja viitorul

Afla mai multe detalii despre produsele de asigurari dedicate copiilor si nu numai cu ajutorul unui consultant financiar.

Echipa de consultanti financiari ai OVB Allfinanz Romania te poate ajuta sa descoperi produsele potrivite tie si nevoilor tale.

Contacteaza-ne si afla mai multe detalii despre cum iti poti proteja viitorul tau si al celor dragi.

Primeste articole noi pe e-mail

Fields marked with an * are required

Mai multe articole

Vezi toate articolele