OVB Isi Intareste pozitia competitiva In primul semestru 2013

Köln, 8 august 2013 – Prestatorul european de servicii financiare OVB a continuat si In primul semestru al anului 2013 sa-si consolideze pozitia pe piata. „In majoritatea tarilor In care este prezent OVB am Inregistrat rezultate net superioare mediei pietei”, declara Michael Rentmeister, presedintele Consiliului de Administratie, la prezentarea cifrelor pe primele sase luni ale anului. Observatia este valabila si pentru Cehia, unde realizarile din distributie se situeaza momentan sub nivelul de anul trecut: din cauza “reformei mai degraba nefericite din sectorul pensiilor” toti concurentii se vad confruntati acolo cu dificultati considerabile. In unele tari, printre care si Germania, trecerea la noile tarife unisex afecteaza, dupa cum era de asteptat, evolutia vânzarilor. In schimb, segmentul Europa de Sud si de Vest s-a dezvoltat Intr-un mod foarte Imbucurator. Cifra de afaceri a concernului s-a diminuat doar usor, cu 4,7 la suta, ajungând la 101,4 milioane de euro. „Tragând linie si adunând, este vorba de un prim semestru satisfacator Intr-un context foarte pretentios al pietei. In aceasta situatie se demonstreaza o data In plus potentialul de compensare caracteristic amplei noastre pozitionari internationale, care confera modelului antreprenorial al OVB o robustete deosebita. In cazul In care conditiile-cadru din sectoarele principale ale pietei noastre nu vor continua sa se Inrautateasca, masurile suplimentare pe care le-am initiat ne Indreptatesc sa ne asteptam la Indeplinirea previziunilor referitoare la EBIT – respectiv la un rezultat al concernului usor peste nivelul de anul trecut“, a conchis Rentmeister. In primul semestru 2013, OVB a obtinut un rezultat operativ (EBIT) de 3,9 milioane de euro (fata de 4,2 mil. euro), iar excedentul concernului s-a cifrat la 2,9 mil. euro (fata de 3,0 mil. euro).

Dezvoltarea afacerii pe regiuni
Realizarile privind distributia In Europa de Sud si de Vest au Inregistrat din nou o crestere puternica. Comisioanele totale de distributie ale acestui segment au marcat In anul de referinta o crestere semnificativa cu 20,2 la suta, atingând 16,2 mil. euro (fata de 13,5 mil. euro).

Evolutia afacerii In tarile Europei Centrale si de Est s-a prezentat In schimb neunitar: In timp ce Ungaria, Ucraina si Slovacia au Inregistrat cresteri ale vânzarilor, alte tari au ramas In urma asteptarilor. In special In Polonia si In Cehia nou introdusele reforme ale sistemului de pensii si-au ratat obiectivele. „In Cehia, controversele politice care Insotesc reforma sistemului de pensii induc cetatenilor o nesiguranta majora. Intermediarii nostri trebuie sa presteze multa munca de convingere In sensul ca asigurarea privata de pensie este indispensabila chiar si In lipsa sprijinului politic“, explica Rentmeister situatia actuala. Astfel, Incasarile din intermedieri au atins la jumatatea anului In segmentul Europei Centrale si de Est 56,1 mil. euro, dupa 63,4 mil. euro In perioada similara a anului trecut.

Evolutia afacerii In Germania a fost influentata, dupa cum era de asteptat, de noile tarife independente de sexul clientului, partial mai putin atragatoare, ale caror introducere la sfârsitul anului 2012 a condus la efecte anticipative. Cu toate acestea, OVB a realizat o cifra de afaceri de 29,1 mil. euro, adica aproape la nivelul anului trecut (29,6 mil. euro).

Evolutia indicatorilor
Rezultatul concernului Inainte de plata dobânzilor si impozitelor (EBIT) a atins 3,9 mil. euro (4,2 mil. euro). Ponderea Europei de Sud si de Vest In cadrul acestui rezultat a Inregistrat In continuare o crestere semnificativa. EBIT-ul acestei regiuni a putut fi amplificat consistent pâna la un excedent de 0,7 mil. euro, dupa ce In anul precedent marca un deficit de -0,2 mil. euro. Germania si-a putut majora contributia la acest rezultat la suma de 2,7 mil. euro (2,5 mil. euro). EBIT-ul segmentului Europa Centrala si de Est, cifrat la 4,9 mil. euro, s-a situat sub valoarea din anul precedent (5,8 mil. euro). Marja de profit a concernului – raportata la comisioanele totale de distributie – s-a cifrat la 3,8 la suta (fata de 4,0 la suta).

Rezultatul concernului In intervalul ianuarie – martie 2013 a atins 2,9 mil. euro (3,0 mil. euro), evidentiind un rezultat nediluat per actiune de 0,20 euro/actiune (0,21 euro) In conditiile aceluiasi numar de actiuni.

Baza solida de clienti In conditiile unei Inalte stabilitati a echipei de consilieri In primul semestru al anului 2013, OVB si-a putut mari numarul de clienti de la 2,92 milioane anul trecut la actualmente 3,02 milioane. Evolutia numarului de consilieri financiari evidentiaza o Inalta stabilitate: la sfârsitul lunii iunie 2013, pentru concernul OVB activau 4.958 de colaboratori In serviciul extern fata de 4.934 de consilieri financiari la sfârsitul lui martie 2013, respectiv fata de 5.054 de consilieri financiari In urma cu douasprezece luni.

Despre concernul OVB
Concernul OVB, având sediul holdingului la Köln, este una dintre companiile de top din Europa In domeniul intermedierilor financiare. Inca de la Infiintarea sa In anul 1970, centrul de greutate al activitatii comerciale a OVB Il reprezinta consultanta cu orientare spre client, acordata persoanelor fizice cu privire la protectia averii, la acumularea si cresterea averii, la fondurile de pensii si la achizitia de bunuri imobiliare. In prezent, OVB ofera consultanta unui numar de circa 3,0 milioane de clienti In Intreaga Europa si colaboreaza cu peste 100 de parteneri renumiti cu produse In domeniu.

Actualmente, OVB activeaza Intr-un numar de 14 tari, lucrând cu circa 5.000 de consilieri financiari pentru care aceasta activitate constituie ocupatia de baza. In anul 2012, OVB Holding AG a realizat Impreuna cu societatile sale subsidiare comisioane totale de distributie In valoare de 214,7 mil. euro, precum si un indice EBIT de 10,5 mil. euro. Incepând din luna iulie 2006, holdingul OVB AG este cotat la Bursa de Valori din Frankfurt (Prime Standard, ISIN DE0006286560).

Primeste articole noi pe e-mail

Fields marked with an * are required

Mai multe articole

Vezi toate articolele