OVB arata stabilitate intr-un mediu dificil

Köln, 7 noiembrie 2013 – Prestatorul de servicii financiare OVB, ce activeaza in 14 tari, a reusit in primele noua luni ale anului 2013 sa-si mentina pozitia pe piata in conditiile unui mediu dificil pentru bransa. Numarul clientilor a crescut pâna la data analizei cu 3,1 procente la 3,03 milioane. Comisioanele totale de vânzari ale concernului OVB s-au situat dupa trei trimestre aproape de nivelul anului precedent. Rezultatul concernului a ramas constant si a fost ca anul trecut de 5,4 mil. euro. Capacitatile de consiliere sunt de asemenea stabile: La sfârsitul lunii septembrie au activat 4.951 consilieri financiari pentru OVB in Europa. „OVB este marcat de stabilitate in toate punctele de interese: la cifra de afaceri si profit, din punct de vedere al numarului de clienti si al organizatiei consilierilor financiari si al numarului de clienti, dar si privitor la dividende”, subliniaza Michael Rentmeister, presedintele OVB Holding AG, motivele actualei dezvoltari.

Comisioanele totale din vânzari ale concernului OVB s-au situat la 151,0 mil. euro, aproape de nivelul intervalului din anul precedent (155,6 mil. euro). Influentele speciale din unele tari din Europa Centrala si de Est ingreuneaza dezvoltarea companiei. in trimestrul al treilea s-au inregistrat tendinte de crestere, dar care nu au putut compensa restantele. in Germania comisioanele totale de vânzari s-au situat aproape de nivelul din anul precedent. in segmentul Europa de Sud si de Vest comisioanele totale de vânzari au crescut semnificativ cu 21,6 procente, de la 19,6 mil. la 23,9 mil euro.

Profitul operativ (EBIT) al concernului OVB a atins in primele noua luni 6,7 mil. euro. O usoara scadere fata de anul trecut se datoreaza inainte de toate evolutiei cifrei de afaceri din Europa Centrala si de Est. Valoarea EBIT a scazut aici comparativ cu anul trecut de la 8,9 mil. euro la 7,5 mil. euro. Segmentul Germania si-a marit valoarea EBIT de la 4,3 mil. euro la 4,6 mil. euro. Segmentul din Europa de Sud si de Vest a contribuit acum, dupa un profit echilibrat anul trecut, cu 0,9 mil. euro. Marja EBIT a concernului OVB – cu referire la comisioanele totale de vânzari – a fost de 4,4 % in perioada de raportare, situându-se astfel aproape de nivelul de anul trecut. „Faptul ca OVB s-a mentinut asa de bine in Europa Centrala si de Est, dat fiind un mediu dificil, dezvoltarea imbucuratoare din Europa de Sud si de Vest si de asemenea cresterea profitului in Germania au subliniat capacitatile de management si de vânzari ale intregii echipe OVB”, a continuat Rentmeister.

Ultimele trei luni ale anului 2013 sunt vazute de OVB – chiar si in conditiile actuale de dobânzi mici – ca o provocare deosebita deoarece anul trecut s-a putut profita in aproape toate pietele de introducerea tarifelor unisex; acest titlu nu se va mai gasi in anul in curs. „Modelul nostru de afacere se dovedeste a fi in continuare stabil si profitabil. De aceea ni se pare realizabila atingerea obiectivului nostru principal, de a obtine din profitul anului curent dividende la nivelul anului trecut”, specifica Rentmeister indicând directia de mers pâna la sfârsitul anului.

Despre concernul OVB Concernul
OVB, având sediul holdingului la Köln, este una dintre companiile de top din Europa in domeniul intermedierilor financiare. inca de la infiintarea sa in anul 1970, centrul de greutate al activitatii comerciale a OVB il reprezinta consultanta cu orientare spre client, acordata persoanelor fizice cu privire la protectia averii, la acumularea si cresterea averii, la fondurile de pensii si la achizitia de bunuri imobiliare. in prezent, OVB ofera consultanta unui numar de circa 3,0 milioane de clienti in intreaga Europa si colaboreaza cu peste 100 de parteneri renumiti cu produse in domeniu.

Actualmente, OVB activeaza intr-un numar de 14 tari, lucrând cu circa 5.000 de consilieri financiari pentru care aceasta activitate constituie ocupatia de baza. in anul 2012, OVB Holding AG a realizat impreuna cu societatile sale subsidiare comisioane totale de distributie in valoare de 214,7 mil. euro, precum si un indice EBIT de 10,5 mil. euro. incepând din luna iulie 2006, holdingul OVB AG este cotat la Bursa de Valori din Frankfurt (Prime Standard, ISIN DE0006286560).

Primeste articole noi pe e-mail

Fields marked with an * are required

Mai multe articole

Vezi toate articolele