Experienta

Viata este o lunga insiruire de experiente, fie ele placute sau nu, suntem intr-un continuu proces de invatare. Sau macar speram ca invatam, caci altfel suntem sortiti sa repetam, vorba acea «repetitia, mama invataturii»

De peste 10 ani lucrez in corporatie si pot spune ca am acumulat experienta. Am schimbat domeniile, dar am ramas constanta in decizia mea de a lucra pentru altcineva, la program fix.

Motive in acest sens sunt multe, de la faptul ca am avut norocul de a lua parte la proiecte interesante, la a cunoaste foarte multi oameni de la care am avut ce sa invat, pana la a ma bucura de confortul pe care ti-l ofera un loc de munca de unde ai un venit clar, luna de luna.

Recunosc, este confortabil sa lucrezi pentru altcineva si sa nu ai grija taxelor ce trebuie platite la stat sau sa te intrebi ce vei face cu facturile luna asta.

Doar ca exista si job-uri in care poti lucra pentru tine, cat timp vrei tu si care sa iti ofere si confortul financiar de care ai nevoie, iar in acelasi timp sa ii ajuti pe altii sa isi implineasca visurile. Fara astres legat de facturi si fara sa te intrebi daca nu este cumva momentul sa te angajezi la patron pentru ca s-a ingrosat gluma.

Un astfel de job este cel al consultantului financiar, sau broker financiar, cum vreti sa ii spuneti.

Jobul de broker financiar imi pare ca un mariaj fericit intre timp liber, venit si posibilitatea de a te dezvolta in ritmul pe care il vrei si ti-l impui tu singur.

Domeniul financiar este unul extrem de dinamic si iti ofera nenumarate posibilitati de dezvoltare, dar mai ales te invata foarte bine cum sa iti administrezi finantele proprii. Chiar si doar pentru treaba asta imi pare ca ai castigat daca ai luat decizia de a intra in acest domeniu.

Imi amintesc ce se intampla cu finantele mele inainte de a cunoaste un astfel de specialist. Traiam de la salariu la salariu, uneori nici nu ajungeam la urmatoarea chenzina fara sa ma imprumut, si mai ales, consideram ca imi este imposibil sa economisesc.

Dar cu ajutorul unui consultant financiar bine pregatit, am inceput sa inteleg in primul rand ca am nevoie sa economisesc. Nu pentru pensie, nu pentru familie, ci pentru mine. Sa economisesc pentru a-mi asigura un fond cu ajutorul caruia sa imi alimentez propriile mele dorinte si sa le fac sa devina realitate.

Ce-i drept am ajuns la aceasta concluzie si dupa cativa ani de experienta, iar cand spun asta ma gandesc la cateva carduri de credit utilizate la maxim si la lipsa unui cont de economii timp de aproape un deceniu.

Experienta te ajuta sa faci alegerile potrivite

Experienta celor cativa ani buni de lucru m-a ajutat sa inteleg ca am nevoie de ajutor in ceea ce priveste modul in care imi administrez finantele.
A fost o discutie lunga cu mine, in primul rand, dar poate ca desi am inteles mai greu faptul ca am nevoie de solutii financiare pe termen lung, simplu fapt ca astazi beneficiez de un astfel de produs ma multumeste.

Poate ca tu nu ai nevoie de la fel de mult timp ca mine sa intelegi cum te poate ajuta o asigura de viata, de exemplu, sa iti protejezi viitorul.

Contacteaza unul dintre consultantii financiari ai OVB Allfinanz Romania pentru a afla cum iti poti asigura finantele.

Alege OVB Allfinanz Romania pentru viitor.

Primeste articole noi pe e-mail

Fields marked with an * are required

Mai multe articole

Vezi toate articolele