Educatie financiara

Toata lumea are nevoie de educatie financiara. Pentru ca informatia inseamna putere si pentru ca un om informat poate sa ia decizii mult mai bune pentru el insusi.

Conform unui studiu privind nivelul de educatie financiara realizat in urma cu doi ani de Banca Mondiala la nivelul Uniunii Europene, si prezentat in cadrul celei de a doua editii a European Money Week de ARB, Romania se afla pe o pozitie codasa in materie de cunostinte financiare.

Mai exact, din cele 143 de tari, doar 127 s-au calificat ca si raspunsuri, iar Romania, cu un procentaj de 22%, a inregistrat ultimul loc in Europa.

Educatia financiara incepe, sau asa ar trebui, inca din copilarie. Doar asa se pot pune baze cu adevarat solide pentru un viitor mai sigur si mai prosper.

Este responsabilitatea noastra sa ii invatam pe cei mici cat mai devreme despre importanta economisirii, tot asa cum este util sa ii invatam si despre importanta de a te simti in siguranta si protejat. De aceea, este bine sa ii protejam pe cei mici cat mai devreme cu ajutorul unor produse specializate.

Atunci cand vorbim despre siguranta, vorbim despre solutii menite sa ne ajute sa fim protejati financiar sau chiar medical. Cu ajutorul produselor de asigurari de viata, fie ele cele simple, fie cele cu componenta de economisire, sau despre asigurari de sanatate, vorbim despre un viitor mai bun pentru noi si ai nostri.

Produsele de asigurari sunt menite sa ne protejeze. Protectia pe care ti-o ofera aceste produse variaza in functie de nevoile tale. Astfel, daca pentru cineva este important sa se stie sanatos, pentru altcineva poate este mai important sa stie ca lucrurile sale sunt protejate, sau ca viitorul sau financiar este asigurat.

Asigurarile de viata, asigurarile de sanatate sunt exact tipul de produse de care avem nevoie in vietile noastre pentru a ne simti in siguranta.

Incepe chiar astazi cursul de educatie financiara

Indiferent de nevoile tale, exista sigur cel putin un produs potrivit tie, iar consultantii nostri financiari te pot ajuta sa il identifici.

De asemenea, daca nu ai descoperit inca ce este mai important pentru tine, colegii nostri te pot ajuta si cu acest aspect. Cu ajutorul analizei specializate create de specialistii nostri, vom putea identifica cat mai exact ce este important pentru tine.

Incepe chiar astazi cursul de educatie financiara personalizata alaturi de un consultant financiar OVB Allfinanz Romania.

Primeste articole noi pe e-mail

Fields marked with an * are required

Mai multe articole

Vezi toate articolele