Economisire

Astazi as vrea sa vorbim despre economisire. Cand ar trebui sa incepi sa economisesti, de ce este important acest obicei si, mai ales, de ce este important ca tu sa economisesti.

Conform unor studii realizate la finalul anului trecut, romanii au economisit in 2016 in medie in jur de 200 de Ron/luna, suma ce ne pozitioneaza inspre coada clasamentului.

Dar, sa vedem partea pozitiva, mai bine o economie de 200 Ron/luna decat nimic pus deoparte.

Iar acum vine intrebarea: tu cati bani economisesti lunar?

Tot ce pot sa sper este ca ai raspuns ca economisesti luna de luna, indiferent de suma, iar asta pentru ca important este gestul de a economisi in sine.

Cand ne gandim la economisire ne gandim la un obicei care trebuie deprins, in prima faza, iar apoi sustinut constant. Economiile sunt cea mai buna resursa ce poate fi folosita in cazul unei urgente, fie ea medicala sau de alt fel, sau pentru a ne indeplini un vis important pentru noi.

Conform aceluiasi studiu mentionat anterior reiese ca 89% dintre romanii care economisesc o fac pentru ca vor sa aiba bani pusi deoparte in cazul unei urgente, 65% au declarat ca economiile le sunt folositoare in cazul unor cumparaturi mai mari sau pentru renovarea locuintei, in timp ce doar 44% dintre respondenti au declarat ca economisesc pentru pensie sau pentru situatia in care nu vor mai putea sa munceasca.

Indiferent care este motivul pentru care ai vrea sa te apuci, sau pentru care te-ai apucat deja sa economisesti, important este gestul de a economisi in sine.

In ceea ce priveste modalitatea prin care poti sa economisesti, sau prin care poti sa isi cresti semnificativ valoarea economiilor, ei bine aici sunt de parere ca ai nevoie de un specialist.

Cea mai potrivita persoana pentru a te informa despre cele mai performante produse de economisire este un consultant financiar, un specialist al finantelor, care stie tot ce trebuie stiut despre asigurari de viata, pensii private, depozite si orice alt produs financiar de acest fel.

Este timpul pentru economisire

Pentru mai multe detalii despre care este raportul optim intre economii si cheltuieli, produse potrivite pentru tine si ai tai, contacteaza un specialist in finante.

Contacteaza un consultant OVB Allfinanz Romania si afla cum iti poti imbunatati semnificativ viitorul.

Primeste articole noi pe e-mail

Fields marked with an * are required

Mai multe articole

Vezi toate articolele