Diferente culturale

Conform unui  studiu Eurostat publicat la inceputul anului, Romania este statul din UE care aloca cel mai mic procent din PIB (5,1% in 2014) pentru sanatate. La polul opus, se afla tari precum Suedia, Franta, Germania sau Olanda care, in aceeasi perioada, au alocat fiecare aproximativ 11%.

Acelasi studiu mai precizeaza si faptul ca Romania este pe ultimul loc si cand vine vorba despre sumele cheltuite pe cap de locuitor. Astfel, daca in Romania in 2014 se cheltuiau 388/locuitor, in Bulgaria se cheltuiau 684 euro, sau 757 de euro cheltuiau tari precum Polonia sau Ungaria.

Chiar daca rezultatele sunt pentru acum cativa ani, uitandu-ne la situatia din spitalele si clinicile de stat, am putea spune ca in mod cert nu vedem o imbunatatire semnificativa, iar in unele situatii chiar nici una.

Lipsa unor servicii medicale de buna calitate, fie ca vorbim despre cele de preventie sau cele curative, au dus in timp la crearea unui sistem de santate paralel, cel al asigurarilor de sanatate private.

Astfel, o asigurare privata de sanatate vine sa iti ofere tot ceea ce Statul nu iti ofera, desi intr-un fel sau altul ai platit déjà pentru acest serviciu, mai exact acces la:

  • servicii medicale de calitate;
  • la pachete de analize medicale complete;
  • la personal medical calificat;
  • la cele mai noi si performante aparaturi medicale;
  • in spitale si clinici curate si igienizate.

Acestea sunt doar o parte din beneficiile pe care le obti prin intermediul unei asigurari private de sanatate.  Dar cel mai important beneficiu este acela ca poti afla ca esti bine.

Accesul la serviciile medicale private iti ofera oportunitatea de a realiza diverse analize anuale de preventie care te ajuta sa te stii si sa te mentii sanatos pe termen lung.

Asigurarea privata de sanatate este o investitie

Asigurarile private de sanatate sunt investitii in viitorul tau.

Iti ofera oportunitatea de a te ingriji de sanatatea ta si a celor dragi intr-o maniera profesionista.

Afla mai multe despre pachetele de asigurari private de sanatate existente pe piata si alege varianta potrivita tie.

Contacteaza chiar astazi un consultant OVB Allfinanz Romania.

Primeste articole noi pe e-mail

Fields marked with an * are required

Mai multe articole

Vezi toate articolele