Ce vrei sa auzi

Cunosc destul de multe persoane care au renuntat la televizor, sau mai bine spus la un abonament TV. Pur si simplu nu vor sa mai fie tentati sa se uite la programele furnizate de televziunile romanesti, indiferent de natura acestora.
Personal am sentimente ambigue fata de acest gest, deoarece, daca pe de-o parte inteleg ca aceasta renuntare vine ca o urmare a calitatii emisiunilor, pe de alta parte imi pare o simpla economie la bugetul familiei. De ce ? Pentru ca aceleasi persoane au un cont de Facebook, de LinkedIn sau si de Instagram.
Cu alte cuvinte, consider ca nu poti fugi de lumea exterioara, tot asa cum nu poti renunta la a face parte din societate daca nu te duci in padure sa traiesti exclusiv din ceea ce iti ofera natura inconjuratoare.
Economia si societatea au evoluat, doar ca o parte a celora care formeaza aceasta societate nu au reusit sa tina pasul, iar Darwin ar spune ca este ok sa fie asa.
Din punctul meu de vedere, este mai bine sa te confrunti cu ceea ce te deranjeaza. Decat sa fugi, este mai bine sa stii ce se intampla, sa analizezi si sa intelegi, decat sa alegi sa ignori o problema sau o situatie in speranta ca totul va fi bine.
Aceasta regula este la fel de aplicabila in toate aspectele vietii tale, mai ales atunci cand vine vorba despre finantele tale.
Siguranta financiara a zilei de maine nu vine neaparat din salariul pe care il incasezi de la angajator luna aceasta, asa cum nu vine nici de la Stat sau de la familie. Siguranta vine exclusiv din atitudinea ta fata de viitor si din actiunile tale.
Cu alte cuvinte, chiar daca esti tanar si in putere, te asigur ca a sosit momentul sa te gandesti la pensia pe care vrei sa o ai la momentul retragerii din activitate.
Solutii pentru un viitor sigur exista pe piata, iar una dintre acestea poarta numele de pensia privata facultativa.
De ce consider ca a sosit timpul sa te gandesti si sa investesti de acum pentru o pensie de care vei beneficia peste foarte multi ani? Sa facem un calcul simplu: pentru doar 50 de lei in fiecare luna, in 30 de ani poti avea un capital aditional cu ajutorul caruia iti poti ajusta venitul la momentul retragerii din activitate. Cu cat suma pe care o economisesti lunar este mai mare, pe o perioada mai lunga de timp, cu atat va creste si confortul tau financiar la pensie.
Iti este greu sa ai incredere astazi intr-un sistem care te va sustine dupa cateva decenii de contributii? Cat de sigur este locul tau de munca astazi si pentru cat timp crezi ca il vei mentine? Este o situatie similara din punctul de vedere al sigurantei pe termen lung, doar ca tu controlezi pensia facultativa iar nu invers.
Pentru a afla mai multe detalii despre sistemul de pensii privat, si despre cum poti sa te protejezi pe termen lung, ai nevoie de un consultant financiar de incredere.
Ai nevoie de un consultant OVB Allfinanz Romania pentru a afla care sunt solutiile potrivite tie.
Alege sa intelegi ceea ce se intampla si cum poti sa iti asiguri viitorul alaturi de un parterner de incredere, alaturi de OVB Allfinanz Romania.

Primeste articole noi pe e-mail

Fields marked with an * are required

Mai multe articole

Vezi toate articolele