Asteptari

Fiecare dintre noi are diverse asteptari. Fie ca asteptarile sunt de la noi insusi, fie ca sunt de la cei din jur, ideea este ca avem, si, cel mai probabil, le vom avea mereu.

Parerea mea este ca ideal ar fi sa nu ai asteptari iar asta deoarece reduce semnificativ riscul de a fi dezamagit.

De cate ori nu ai sperat ca prietenii se vor purta cu tine asa cum tu te porti cu ei, sau ca sefu’ va observa singur tot ceea ce faci si iti va da marirea de salariu pe care consideri ca o meriti. Din pacate, lucrurile nu functioneaza asa si in cele mai multe cazuri nici nu vor functiona.

Din aceeasi categorie, speram ca de-a-lungul timpului sa nu ni se intample nimic rau. De aceea cel mai adesea facem exclusiv ceea ce este obligatoriu – si nici asta mereu – iar cand vine vorba despre a face in plus acolo tragem linie si ne oprim.

Sa luam exemplul asigurarilor facultative de genul Casco sau a asigurarii facultative pentru proprietati. In contextul in care doar aproximativ 20% dintre romani si-au incheiat o asigurare obligatorie de locuinta, oare cati au incheiat-o pe cea facultativa? Si ce spun aceste cifre despre noi si despre atitudinea noastra fata de protectie.

Cele trei riscuri catastrofale la care este expusa cel mai mult Romania sunt cutremurele, inundatiile si alunecarile de teren, catastrofe pentru care exista produse menite sa va ofere o protectie minima. De asemenea, cei care doresc sa isi protejeze locuinta impotriva unor riscuri suplimentare si contra unei sume mai mari pot opta, pe langa asigurarea obligatorie PAD, si pentru o polita facultativa.

Si cu toate acestea numarul celor care aleg sa ia masuri impotriva acestor riscuri este in continuare scazut, iar asta in ciuda costurilor reduse ale acestor produse – 10, respectiv 20 de euro pe an. Motivul, cel mai probabil gandul ca nimic rau nu ni se poate intampla.

Poate ca nu ni se va intampla nimic, dar sunteti pregatiti sa va asumati acest risc? Si pana la urma cat de mult inseamna acesti 20 de euro/an? In 30 de ani ar insemna ca vei cheltui putin peste 7,000 de euro pentru a-ti asigura proprietatea, dar in cazul unui cutremur vei primi 20,000 de euro datorita asigurarii tale obligatorii de locuinta. Este un cost atat de mare cand te gandesti la protectia pe care ar putea sa ti-o ofere in cazul unui dezastru?

Protejeaza ceea ce conteaza

Gestioneaza-ti cat mai bine asteptarile si viitorul cu alegeri menite sa te protejeze atat pe tine si pe cei dragi, cat si lucrurile care conteaza pentru tine.

Afla mai multe detalii despre asigurarea obligatorie de locuinte si despre multe alte produse cu ajutorul unui expert in solutii ce ofera protectie.

Contacteaza un consultant OVB Allfinanz Romania acum.

Primeste articole noi pe e-mail

Fields marked with an * are required

Mai multe articole

Vezi toate articolele