Asteptari

Fiecare nou inceput vine cu o serie de asteptari. Asteptari de la tine, de la cei din jur si, de ce nu, de la divinitate sa trimita doar lucruri bune in directia noastra.

Imi place inceputul fiecarui an deoarece totul pare atunci realizabil: indiferent de ce ai pe lista, ai 365 de zile, 366 chiar, odata la 4 ani, timp berechet pentru orice. Sau cel putin asa iti pare.

Iar apoi trec zilele, saptamanile, chiar lunile si abia reusesti sa tai ceva de pe lista.

O atitudine similara avem si atunci cand vine vorba despre a economisi pentru momentul retragerii din activitate. Ni se pare ca mai sunt suficiente decenii pana cand putem sa incepem sa ne preocupam de acest aspect.

Din pacate o astfel de gandire este cat se poate de eronata. Pentru a putea beneficia de o pensie consisenta ar trebui sa incepem sa ne gandim la momentul retragerii din activitate inca din prima clipa in care ne-am angajat.

Stiu ca ti se pare cel putin amuzant daca nu chiar absurd sa faci asta, dar te intreb sincer cati bani ai economisit pentru batranete de cand esti in campul muncii? Genul de economii de care nu vei abuza atunci cand vei dori sa iti schimbi telefonul, sau sa iti cumperi acele super ghete pe care le-ai vazut in vitrina la magazinul preferat.

Cei mai multi dintre noi nu avem bani pusi pentru batranete si ne pare aproape imposibil sa economisim.
Afla ca prin intermediul unei pensii facultative poti economisi lunar sume incepand de la 50 de lei pentru a-ti asigura confort suplimentar la momentul retragerii din activitate.

Pensia facultativa este acel ajutor suplimentar pe care ti-l poti oferi singur inca din tinerete. Poti incepe sa contribui cu sume lunare reduse, de minim 50 de lei, care, investite intr-un fond puternic si stabil, ar putea sa faca o diferenta importanta la momentul retragerii din activitate.

In zilele noastre gasesti multe fonduri de pensii facultative pe piata si il poti alege pe cel mai potrivit tie alaturi de un consultant financiar de incredere.

Deschide un nou capitol alaturi de OVB Allfinanz Romania

Incepe un nou capitol din viata ta alaturi de un partener de incredere, alaturi de OVB Allfinanz Romania.
Implineste-ti asteptarile alaturi de OVB Allfinanz Romania.

Primeste articole noi pe e-mail

Fields marked with an * are required

Mai multe articole

Vezi toate articolele