Asigurari

Atunci cand vine vorba despre viitorul tau financiar ai nevoie de asigurari. Asigurari ca totul va fi bine si, de exemplu, ca atunci cand te vei retrage din activitate te vei bucura de o viata linistita, fara griji financiare.

Daca ar fi sa ma gandesc la toate discutiile care au avut loc doar anul acesta in jurul subiectului pensiei, fie ea cea publica sau cea privata, in mod cert raman cu o stare de incertitudine.

Ce asigurari imi ofera mie astazi Statul avand in vedere faptul ca stiu ca nu ma va putea sustine financiar la pensie si se uita lacom la pensia mea privata? Nu spun neaparat ca administratorii pensiilor private fac un lucru voluntar si au grija de banii mei de pensie total dezinteresati, dar ma linisteste ideea ca oamenii care lucreaza in aceste companii sunt antrenati sa inmulteasca bani si sa aiba grija de ei.

In momentul de fata Statul nu investeste in pensia mea sau a ta. In mare, banii care pleaca din salariile noastre brute sa duc catre pensiile celor care au reusit sa prinda zilele de pensie. Ca pensiile lor sunt suficiente pentru un trai decent sau chiar unul bun, asta este o alta discutie.

Daca este ok ceea ce se intampla cu veniturile noastre viitoare, cele la care contribuim in mod activ, sau nu, asta este o discutie pentru specialisti. Ce pot spune este ca in mod cert, financiar vorbind, nu ma simt in siguranta.

Si cum nu putem sa oprim contributiile la pensiile pilon 1 si pilon 2, atunci trebuie sa ne gandim la metode alternative de a ne proteja singuri batranetile.

O alternativa in acest sens este reprezentata de pensia facultativa. Mai exact, pensia pilon 3, asa cum mai este cunoscuta, iti ofera sansa sa contribui in mod voluntar pentru a beneficia de o pensie aditionala la momentul retragerii din activitate.

Pentru sume relativ mici – ce incep de la cateva zeci de lei pe luna – iti poti asigura un venit suplimentar in cateva decenii, venit ce te poate ajuta sa duci un stil de viata apropiat celui din perioada activa.

De ce ai alege inca un produs de tip pensie? Pentru ca sumele acumulate prin acest tip de produse sunt accesibile in anumite conditii, mai exact:

  • fie atunci cand ai ajuns la 60 de ani,
  • fie atunci cand ai economisit minim 90 de contributii lunare.

Astfel, te protejeaza de tine insuti si de eventualele motive pentru care ai alege sa cheltui banii de retragere de-a-lungul vietii.

Alege sa ai asigurari suplimentare

In viata este bine sa ai asigurari. Acestea iti ofera in primul rand un comfort mental, ceea ce poate sa fie extrem de important.

Un viitor asigurat iti da incredere sa iti duci la indeplinire cele mai indraznete proiecte.
Contacteaza unul dintre consultantii OVB Allfinanz Romania si afla mai multe despre solutiile de economisire disponibile astazi, dar si despre ce spun statisticile despre cum va arata viitorul.

Primeste articole noi pe e-mail

Fields marked with an * are required

Mai multe articole

Vezi toate articolele